ΑΝΔΡΟΣ

H Άνδρος, γενέτειρα των πιο φημισμένων καπετάνιων και εφοπλιστών, απέχει μόλις δύο ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας και αποτελεί το βορειότερο νησί των Κυκλάδων.

Αν και ανήκει σε ένα σύμπλεγμα νησιών με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και γεωλογική ομοιομορφία, η Άνδρος έχει αμμουδερές παραλίες, εύφορες περιοχές και μία ενδοχώρα πλούσια σε βλάστηση.

Το σπήλαιο Αλαδινού, το Κάστρο της Χώρας, η ρεματιά της Πυθάρας, ο Πύργος του Αγίου Πέτρου, η Υψήλη και η Παλαιαγορά είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα του νησιού που κάθε ταξιδιώτης οφείλει να επισκεφθεί.

Εκτός από σπουδαία ναυτική παράδοση η  Άνδρος διαθέτει ένα μακροσκελή κατάλογο Ανδριωτών που διέπρεψαν στο χώρο των τεχνών και των γραμμάτων όπως ο ποιητής  Ανδρέας Εμπειρίκος, ο πνευματικός Θεόφιλος Καΐρης και ο καθηγητής Μιχάλης Δερτούζος. Το νησί που παραμένει κοιτίδα πολιτισμού με το εμβληματικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, τα Αρχαιολογικά Μουσεία στη Χώρα και την Παλαιόπολη και το  Μουσείο Ελιάς Κυκλάδων στο χωριό Πιτροφός να προσελκύουν εκατοντάδες τουρίστες κάθε χρόνο.

Η Άνδρος, όπως και άλλα νησιά των Κυκλάδων, ενέπνευσε τη φετινή καλοκαιρινή συλλογή του σχεδιαστικού οίκου SARTOR από δροσερά υφάσματα στη χρωματική παλέτα του μπλε και του λευκού.